Little green stories

Heel blij en trots ben ik dat mijn grote droom werkelijkheid wordt! Een eigen zaak waarbij ik mijn 2 grote passies combineer: groen & interieur.

Little green stories is een weelderige plantenshop met héél veel planten, wijze potten en vazen, leuke plantenhangers en nog veel meer!

Vanwaar de naam?

Elke plant groeit uit tot zijn eigen verhaal. Als je een plant koopt dan ziet deze er normaal “perfect” uit. Veel blaadjes, in volle bloei, soms met bloemen… Ze komen dan ook meestal van bij de plantenkweker waarin ze in ideale omstandigheden gegroeid zijn. Ze krijgen er plantenvoeding, voldoende licht en water, er is een aangepaste temperatuur…

Dan koop jij de plant en komt het in zijn nieuwe omgeving terecht. Jouw living, badkamer, keuken? Deze nieuwe omgeving heeft een andere lichtinval, luchtvochtigheid, temperatuur,…

De plant gaat dan op zijn eigen unieke manier gaan groeien. Misschien wordt hij gigantisch groot zoals mijn ficus elastica die zich ondertussen moet buigen onder het plafond, of geeft ze veel kleine plantjes zoals de Pilea Peperomioides en kan je ze delen met je vrienden en familie. Of de Calathea die je gemakkelijk kan scheuren of stekken.

En dat vind ik zo boeiend aan planten. Elk brengen ze hun eigen verhaal.

Plantenwinkel met dat tikkeltje meer

Planten en bloemen hebben mij  ook steeds gelukkig gemaakt en het fijnste aan geluk is als je dit kan delen met anderen.

Daarom is Little green stories niet enkel een plantenwinkel, maar help ik je ook graag met het kiezen van de geschikte plant, geef je tips voor de verzorging of kom je gewoon je eigen ervaringen delen.

Nele Ghyselen