Potten

In alle maten & kleuren

Bij Little green stories vind je een ruim aanbod aan potten en accessoires. Specifieke potten of afmetingen kunnen besteld worden. Alle producten (en nog veel meer)  zijn te koop in de winkel en een deel van ons aanbod kan je ook bestellen via de webshop.

Le Vivant

Green overdose

Het avontuur van Le Vivant begon toen Aleida (Mexicaanse, designer en artistic director) en Herman (Turks, international business developer) elkaar ontmoetten in Brussel in 2000. Dat was het begin van een langdurige vriendschap met een wonderlijke uitkomst: het opstarten van een bedrijf.

Dat bedrijf combineert de grote passies van Aleida en Herman: design en een groen leven in een stedelijk interieur. Het concept: het eerste modulaire meubelstuk bedoeld voor planten, volledig geproduceerd in Frankrijk.

Le Vivant is specifiek ontworpen om je planten te verfraaien en je interieur te vergroenen met liefde en elegantie. Met de producten van Le Vivant komen je planten volledig tot hun recht in je woning. Ze zullen kunnen ademen, ontluiken en met volle teugen de aandacht opeisen die je hen geeft.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Karlien Madeleine

Soul, creativity and love

Vier jaar geleden sloeg de macramémicrobe toe bij Karlien Madeleine. Reizen naar Bali, Thailand en Ibiza brachten zoveel inspiratie dat ze haar huis volsjouwde met touw. Ondertussen heeft macramé de wereld terug heroverd. The seventies are back!

Karliens werk heeft een subtiele “indian touch” en is daardoor heel herkenbaar. Van plantenhanger tot wanddecoratie, elk stuk is handgemaakt en heeft een uniek karakter. Bovendien worden 100% gerecycleerd katoen, linnen en bamboetakken gebruikt, dus je koopt duurzaam!

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Studio Jawadde

Handgemaakt in Gent

Op zoek naar een verrassend cadeau? Een pot nodig voor je plantje? Liggen stylo’s overal en nergens? Is je tandenborstelhouder kwijt sinds de verhuis?

Geen nood! De tettenpotjes van Studio Jawadde zijn multifunctioneel en lossen alle voorgaande problemen op, en meer!

Door het handgemaakt karakter is elk stuk uniek en kan licht afwijken van standaard afmetingen of kleuren. Verwacht geen machinale afwerking. Elk potje heeft zijn eigen mooie imperfecties.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Keramiek SARA

Handgemaakt in Gent

Keramiek SARA werd opgericht door Sarah Verwilst in 2019. Al sinds 2016 is ze helemaal verkocht aan het pottenbakken. Onder andere door initiatiecursussen in Gent en Brazilië werd de passie en liefde voor keramiek aangewakkerd. Tientallen bestellingen, een pop-upproject en haar eigen pottenbakkerscursus later is ze ondertussen rijp voor een eigen zaak.

Sarah werkt uitsluitend met Belgische klei en focust op het creëren van serviesgoed, interieurobjecten en alles voor je bloemen en planten. Elke collectie biedt een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en texturen. Door het experimenteren met zelfgecreëerde glazuren krijgt elk stuk een zeer uniek uiterlijk.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Kleinood Keramiek

Handgemaakt in Anzegem

Kleinood werd opgericht in mei 2015 en staat onder andere voor mooie handgemaakte gebruikskeramiek en inspirerende verhalen.

Een moderne kijk op traditionele, ambachtelijke technieken, echter nooit zonder de essentie uit het oog te verliezen: eerlijke en kwalitatieve producten met respect voor mens, dier en omgeving.

Kleinood Keramiek garandeert u stuk voor stuk handgemaakte gebruiksvoorwerpen geproduceerd met uiterst kwalitatieve materialen. De magie van klei en vuur, het draaien, afwerken, drogen en stoken bepaalt het ritme van de pottenbakker. Geïnspireerd door de oude Japanse tradities, in een mix met moderne invloeden en (beperkte) eigen levenservaring, worden schoonheid en functionaliteit één. De stukken worden afgewerkt met zelfgemaakte engobes en glazuren; de natuur als onuitputtelijke bron voor grondstoffen. De hoge baktemperaturen – elektrisch, gas- of houtoven, zorgen voor een kwalitatief eindproduct.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Living things

Handgemaakt in Spanje

“Livingthings are objects that speak. They speak of beauty, proportion, brightness and rhythm; they speak of sensitivity and experimentation, of culture, boldness, humour and magic; they speak of ideas and concepts, of ways of thinking and ways of living. Above all else, however, livingthings speak of their owners.”

Livingthings is een project dat is begonnen als nieuw avontuur voor het reeds bestaande BAG.Disseny studio. Het Spaans/Italiaans gebaseerd ontwerpteam heeft een achtergrond in multidisciplinaire brandingprojecten en voelde de nood om bepaalde brandingobjecten effectief tot uitvoering te brengen. Zo wordt de relatie tussen de eigenaar en het object fysiek bevestigd, niet alleen vanuit een persoonlijke nood van de ontwerper, maar evenzeer vanuit een sociale, economische en milieuvriendelijke nood

Livingthings focust op het maken van objecten die door hun materiaalkeuze en productiemethodes duurzaam, puur en ecologisch zijn.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

House raccoon

100% Belgisch design

Anneleen en Nathan zijn een enthousiast koppel dat ervan houdt om dingen te maken en houden bovendien veel van de natuur. Daarom zijn ze in oktober 2017 begonnen met House Raccoon: een nieuw merk dat zich richt op zowel interieur design als natuur. Ze proberen de natuur zoveel mogelijk in hun merk te brengen, via de producten, door hun manier van werken, maar ook door hun manier van verkopen: voor elk verkocht product, planten ze 1 boom!

De producten van House Raccoon worden gemaakt én ingepakt door de sociale werkplaats Mivas in Lier, België. Op deze manier worden de producten lokaal gemaakt – wat uiteraard goed is voor het milieu – maar bovenal krijgen mensen met veel minder kansen in het leven nu weer een zinvolle baan.

Kortom, House Raccoon is een 100% handgemaakt & duurzaam merk dat ervan houdt om een glimlach op het gezicht van zowel hun medewerkers als hun klanten te toveren!

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Dodecahedron

Handgemaakt in Gent

Het Gentse Dodecahedron is gestart door Steffen, die zijn project zelf omschrijft als “een platonisch liefdesverhaal over de omzetting van abstracte 3D-vormen naar gebruiksobjecten.” De insteek van Dodecahedron is gebaseerd op de functionaliteit van alledaagse objecten en hoe ze kunnen heruitgevonden worden op basis van het Form Follows Function-principe. Kunnen deze objecten verbeterd worden, of juist vereenvoudigd?

De potten van Dodecahedron vertrekken altijd van een ge-3D-print prototype. Zowel de pot als het schaaltje hebben taps toelopende vormen die perfect in elkaar passen en zijn vervaardigd uit een uniform, éénkleurig materiaal, zodat het ontwerp een minimalistische uitstraling krijgt. De openingen onderaan de pot zorgen voor een vlotte afvoer van het overtollige water, dat wordt opgevangen in het schaaltje. Op deze manier heeft je plant niet noodzakelijk een binnenpot nodig en spaar je de aarde van alweer een plastieken wegwerpvoorwerp!

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Hadithi-manden

Handwerk uit Zuidoost-Kenia

Hadithi betekent “verhaal” in Swahili. Deze naam is gekozen omdat elk verkocht product een uniek verhaal vertelt over de maker: wie is deze persoon? Waar is het gemaakt? Wat koop je precies?

De Hadithi-manden worden gemaakt in de Kasigau-regio te Zuidoost-Kenia, gesitueerd tussen de Oost- en West-Tsavo Nationale Parken. Dit specifiek stukje van Kenia is een prachtig, doch kwetsbaar ecosysteem dat een thuis vormt voor een zeer gevarieerde en overvloedige dierenpopulatie. De Hadithi-filosofie focust onder andere op het aanbieden van een duurzaam alternatief voor milieubelastende praktijken, zoals het stropen van wild en het kappen van wouden voor steenkool, hout en landbouwgrond.

Door een Hadithi-product te kopen help je bovendien rechtstreeks bij het voorzien van een inkomen voor 650 vrouwen in een landbouwgemeenschap. De behoorlijk dorre omgeving en het tekort aan regen zorgen ervoor dat de oogst vaak mislukt, waardoor armoede schering en inslag is in deze regio. Bijgevolg dwingt dit de nood aan een alternatief inkomen af bij de lokale bevolking.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Botanopia

Plantenspullen voor plantenmensen

Botanopia is en jong merk dat producten ontwerpt uit liefde voor alle groeiende wezens. De schoonheid van de natuur en de magische kracht die kleine zaadjes in gigantische bomen verandert, worden er gevierd.

Van slimme en eenvoudige hangsystemen voor potten tot organische plantenvoeding, Botanopia staat in voor alle wensen van de plantenliefhebber. Verbind jezelf met de natuur op een speelse manier, experimenteer met kieming of maak je eigen kunstwerk met blaadjes en bloemen. Wil je meer groen toevoegen in je huis, ook al heb je niet zoveel ruimte? Botanopia voorziet de hulp, het gereedschap en de tutorials om je planten in topvorm te houden.

Alle producten van Botanopia worden handgemaakt in de EU, met zorg voor de mensen en het milieu, en verzonden vanuit het hoofdkwartier in Amsterdam, Nederland.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

Hübsch

Deens interieur & design

Gedreven door de droom om iets uniek te maken en door de passie voor goed design werd Hübsch in 2010 opgericht door Flemming Hussak, Jannie Krüger en Daniel Henriksen. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande interieurmerken van Scandinavië.

Het ontwerpteam in Denemarken houdt altijd de vinger aan de pols en focust op het creëren van kwaliteitsproducten in de typsiche, unieke Hübsch-stijl. Er is grote aandacht voor het behouden van een rode draad doorheen de collecties, maar ook voor het aanpassen aan de nieuwe interieur- en designtrends des tijds.

Geluk is hét sleutelwoord voor Hübsch en zit diepgeworteld in hun filosofie. Ze doelen erop dit geluk te verspreiden door het ontwerpen van kwaliteitsproducten met een uniek design, door elke dag de beste service aan te bieden en door de omgeving tegemoet te komen met een glimlach op de lippen.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

BLOOMINGVILLE

Ever changing homes

Gedreven door een fascinatie voor de Noorse stijl en levenswijze richtte Betina Stampe in 2004 Bloomingville op. Vanaf dat moment heeft ze haar passie voor creatieve manieren om je woning in een constante staat van verandering te houden met de wereld gedeeld. Onderweg is Betina’s echtgenoot, Simon Stampe, mee op de boot gesprongen om het bedrijf te besturen en is Bloomingville over de laatste 15 jaar uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste interieurmerken wereldwijd.

Vandaag wordt Bloomingville ontvangen in miljoenen woonsten beide als merk en als multi-brandhuis, met ondertussen vier hoofdcollecties, verschillende seizoensgebonden collecties en een jaarlijkse kerstcollectie. Het grote succes en de explosieve groei hebben de missie van Bloomingville echter niet veranderd: plezierige verandering brengen in het leven van alledaagse designers zoals jij.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

NORDAL

Een thuis met attitude

Nordal is een familiegebaseerd interieur- en designbedrijf met 30 werknemers en verdelers in het grootste deel van Europa en in de Verenigde Staten. Met oog voor detail en functie ontwerpt en produceert het Nordal-ontwerpteam producten die karakter en persoonlijkheid toevoegen aan het interieur van de hedendaagse woning. Met een gezamenlijke passie voor kleur, vorm en esthetiek besturen de twee broers en zus Mads Nordal Petersen, Emil Nordal en Signe Nordal Madsen het bedrijf, dat oorspronkelijk is opgestart door hun vader in 1991.

“Een persoonlijk interieur gaat over introspectie. Laat je hart je leiden bij het decoreren van je thuis en kies voor de dingen die je blij maken.” Dat is de filosofie van het bedrijf wanneer ze de nieuwe collecties voor het Nordal-universum ontwerpen en ontwikkelen en dat resulteert in hun unieke stijl.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop

D&M Deco

Belgisch design

Het is de missie van D&M Deco om sfeervol wonen te realiseren in elk huis, in elke tuin, in elke leef- en werkomgeving. Ze creëren twee keer per jaar vanuit de Belgische roots eigen collecties van topkwaliteit in een sober en tijdloos design.

Ze koesteren een creatieve eco-visie. Duurzaam ondernemen en ecologisch verantwoord produceren is het fundament van hun doorgedreven expertise. Met hun innovatieve creaties komen ze bovendien tegemoet aan diverse maatschappelijke vragen.

D&M Deco vandaag is een onderneming die zich steeds sterker profileert op de wereldmarkt van de artisanale decoratie. Het resultaat van een rechtlijnige mis­sie, een creatieve visie en een blijvende passie.

Producten uit deze collectie zijn ook te koop in onze webshop