Little green stories

In 2017 kon groen- en interieurfanaat Nele Ghyselen haar grote droom waar maken: een eigen zaak starten waarbij ze haar twee grootste passies kon combineren! Little green stories werd geboren: een weelderige shop boordevol planten, wijze potten, plantenhangers en zo veel meer. Hier vind je alles om van jouw (t)huis een groenere én stijlvollere plek te maken!

De story achter ‘Little green stories’

Een plant die rechtstreeks van bij een kweker komt, ziet er in principe altijd uit als een modelplant: fris en groen, vol en gezond door de ideale omstandigheden waarin ze hun eerste levensperiode mogen doorbrengen.

Maar van zodra deze planten door één van jullie wordt geadopteerd in onze winkel, veranderen die ideale omstandigheden vaak drastisch. Een nieuwe omgeving betekent een andere lichtinval, luchtvochtigheid, temperatuur, … en dat maakt dat de plant zich al snel op haar eigen, unieke manier zal gedragen. Misschien wordt jouw plant gigantisch groot, of geeft ze steeds maar weer heel veel kleine plantjes die je kan delen met vrienden en familie.

Kortom, elke plant groeit uit tot haar eigen verhaal!

Plantenwinkel met dat tikkeltje meer

Little green stories is niet zomaar een plantenwinkel. Wie ons komt bezoeken kan erop rekenen dat Nele en haar team je met alle plezier verder helpen met het kiezen van een geschikte plant, het perfecte cadeautje, allerlei handige verzorgingstips of een luisterend oor voor jouw eigen kleine en grote unieke plantenstories en -ervaringen.

NELE

Nele is de ziel van de zaak. Het geluk dat de combo planten & interieur haar geeft, geeft ze vastberaden en met veel goesting door aan iedereen die haar zaak binnenstapt. Als oprichtster is ze hoofdzakelijk bezig met de plantstyling-projecten van Little green stories: bij je thuis, op kantoor of in je handelszaak, voor elke locatie of gelegenheid kan Nele een gepersonaliseerd assortiment van potten en planten samenstellen. In combinatie met de opvoeding van haar zoontje Finn, zorgt ze er ook voor dat de organisatie en vele logistieke taken achter de coulissen van de winkels op rolletjes lopen.

IBI

Op een gegeven moment besloot Ibi om zich te verdiepen in de plantenwereld. Verschillende encyclopedieën en een cursus bij Nele later ontpopte ze zich tot een echte plantengoeroe en werd ze een waardevolle werkkracht aan Nele’s zijde. Als vast gezicht in de winkel helpt Ibi je met veel flair en een vleugje rock&roll met je zoektocht naar de juiste plant en pot. En inderdaad, ook voor álle vragen over plantstyling, plantverzorging, stekken, beestjes en ziektes, … kan je bij haar terecht. Handig!

ELISA

De nieuwste aanwinst van Little green stories is Elisa. Dat wil echter niet zeggen dat ze het groentje van het team is! Elisa heeft een groot hart voor mens en plant en dat zal je zeker gemerkt hebben als je bij haar langskomt in de winkel: ze zal je met veel geduld en een begeesterde passie verder helpen!  Elisa heeft een zwak voor de “speciallekes” en zal altijd op zoek gaan naar een nieuwe plantensoort die ze nog niet kent. Ook voor dieren schrikt ze niet terug: ze werkt halftijds op een manege en geeft thuis onderdak aan onder andere 2 grote Maine Coons.

EVA

Na een relatief korte, maar krachtige wereldreis waarbij ze de Atlantische oceaan meermaals overzeilde, maakte Eva van Gent opnieuw haar thuishaven. Ze besloot om haar job als architecte te combineren met de plantenwereld en werd halftijds LGS girl. Zo integreert ze dus als de beste haar interieurkennis in de wereld van potten en planten. Eva is niet bang om de handen uit de mouwen te steken en zal je in de winkel altijd bijstaan met haar aanstekelijke enthousiasme. Bovendien verzorgt ze het fotomateriaal van vrijwel alle producten op de webshop en tovert ze regelmatig een nieuwe blog uit haar vingers om jullie helemaal up to date te houden. Fun fact : ze is ze de zus van Ibi, dus de fascinatie voor de plantenwereld heeft ze van geen vreemden!